Lezers over NEHALENNIA het laatste offer

16 februari 2014 -  

Martinus, wat heb je toch een prachtig boek geschreven: Je geeft een prachtige omschrijving van de omgeving en ik leefde helemaal mee met met Freio en Iden. Dank je wel voor deze mooie belevenis.
Nicole Pluim, febr. 2014

Nehalennia in een ruk uitgelezen. Een prachtig verhaal, heel beeldend. Dit moet verfilmd worden…. maar eerst moeten natuurlijk heel veel mensen het boek lezen!
Wilbert van der Post, dec. 2013

Ik heb vorige week je nieuwste boek uitgelezen, met veel plezier en spanning. Het boek geeft een gedetailleerd beeld van de tijd en omgeving waarin het verhaal zich afspeelt. De hoofdpersoon Freio heeft een sterk karakter en groot verantwoordelijkheidsgevoel voor zijn familie. Mooi en spannend vond ik het stuk waarin Freio afrekent met de drie Franken. Fijn om het te lezen en zeker aan te bevelen.
Toon, 25 okt. 2013

Een spannend verhaal ook voor de ‘oudere’ jeugd, de historische gegevens die je hebt gebruikt komen goed tot zijn recht, bovendien geeft het verhaal inzicht in de persoonlijke ontwikkeling van een jong persoon. Al met al een prachtig verhaal.
Ari van Steenbergen, 20 nov 2013

‘Ik heb het net in één adem uitgelezen, geweldig! (zooo jammer om het uit te hebben’)
Anneke Wiltink, 10 okt. 2013

‘Hallo Martinus, ik wil je even vertellen dat ik erg genoten heb van je boek Nehalennia: het is goed geschreven en je wordt helemaal in het verhaal gezogen’.
Johanna Kruit, 18okt. 2013

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Goed gedocumenteerd, goed geschreven en een zeer sfeervolle schets van de multiculturele samenleving die in Zeeland bestond in de Romeinse tijd. Onze museumwinkel zal het boek in het assortiment opnemen’.
Prof Ruurd Halbertsma (Curator Klassieke Afdeling, Rijksmuseum van Oudheden). Leiden. 15 okt 2013

‘Mooi boek. Met zeer veel plezier gelezen. Het verhaal is interessant en door het aan feiten uit de geschiedenis te koppelen wordt het almaar interessanter. Ik was van plan met de lunch even een hoofdstuk te lezen en weer verder aan het werk te gaan, maar dat was niet gelukt. Ik las het in een keer uit. Op naar het volgende boek’.
Ard Lengkeek, 14 okt 2013

USO in de Oosterschelde: (uit 2006, maar blijkbaar nog actueel): ‘We zijn … met onze 100 bovenbouwkinderen van De Montessorischool Wageningen op kamp geweest in Zeeland. … We lopen van de ene locatie naar de andere en ontdekken zo de diverse kanten van de Kop van Schouwen Duiveland: de Schelphoek (daar spelen we een spel waarmee de kinderen de kracht van water leren kennen), de Plompe Toren, de Zeepeduinen, het strand, de zee, Neeltje Jans. Prachtig! Vooraf lees ik USO in de Oosterschelde voor. En dan komen we echt op die plek en dat maakt het voor de kinderen wel heel bijzonder’.
Ria Jacobs (leerkracht) 8 okt 2013

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*