Recensie Mediatheek Jeugdliteratuur: Uso in de Oosterschelde

Uso in Oosterschelde

  • Auteur: de Kam, M
  • Uitgever: Gottmer, Haarlem
  • Jaar van uitgave: 2006

Samenvatting
De 14-jarige Frank woont op een boerderij in Zeeland. Tijdens het zwemmen in de Oosterschelde ziet hij de schaduw van een groot beest. Volgens Kees, die op de boerderij werkt, is het een USO (unidentified swimming object). Dan ontmoet Frank de stadse Iris, een ondernemend meisje, dat samen met Frank wel wil onderzoeken wat er werkelijk in het water rondzwemt. Met een levensgevaarlijke actie proberen ze hun USO uit handen van dierenhandelaren te houden. (www.bol.com )

 “Spanning, avontuur met een vleugje romantiek”

Recensie
Ik woon zelf in Zeeland en kom regelmatig in het gebied waar dit verhaal zich afspeelt. Dat maakt het boek extra leuk. Je herkent de ruimte van het verhaal. Kom je uit Zeeland, lees dit boek!
Het verhaal gaat over een unidentified swimming object in de Oosterschelde. Frank en zijn vriendinnetje Iris gaan op onderzoek. Ze vinden de USO en proberen het te beschermen. Dit zorgt voor spannende avonturen.
Onder deze spannende laag bevindt zich ook nog een liefdesverhaal tussen Frank en Iris. Vooral voor de meiden een leuke toevoeging.

Dit boek is geschikt voor iedere lezer. Het is makkelijk geschreven, je leest er zo doorheen. Het boek is ook niet dik, maar 134 bladzijden. Houd je dus niet zo van lezen, dan kun je dit boek best pakken. Lees je wel graag, kies dan ook voor dit boek. Het is spannend, avontuurlijk met een romantisch tintje.
bestellen
http://mediatheek-jeugdliteratuur.webklik.nl/page/boek13